Links-Rechts-Links wandeling

Wandelen is gezond. Om de twee weken op vaste dag en tijd wandelen met een min of meer vast groepje mensen, voorkomt dat je het wandelen ‘vergeet’.
Enkele nieuwe aspecten toevoegen aan het wandelen, maakt de ingedutte hersencellen weer wakker. En dat is investeren in de toekomst.

De plaats van vertrek wisselt elke keer. Deze wandeling is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

De volgende links-rechts-links wandeling is op;

10 mei 2019, 10.30 uur
Startpunt: halte 1e Coehoornstraat/Czaar Peterstraat van tramlijn 7. Li-Re-Li wandeling Oostenburg en bezoek Cacao museum

Belangstellenden kunnen zich HIER AANMELDEN.


Lezingen, films en andere wandelingen

 

donderdag 2 mei 2019, Goeie oude film “Casablanca”
met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman

Humphrey Bogart en Ingrid Bergman spelen de hoofdrollen. Liefhebbers van goeie, oude films zullen ook Claude Rains en Peter Lorre herkennen. En “Play it again, Sam”.

Inleiding door een buurtgenoot
Het lijkt ons leuk om ernaar te streven dat elke film in deze cyclus (kort) wordt ingeleid door een buurtgenoot.

Voor “Casablanca” zal Ruud van Caspel, a.k.a. ‘de oude meester’ (1952; Hobbemakade) dat doen. Hij zal wijzen op de sprekende (uiterlijke) gelijkenis tussen hoofdrolspeler Humphrey Bogart en jeugdvriend Klaas Bruinsma, bekend van de film “De Dominee’. Of de uiterlijke verschijning kan getuigen van een misdadige inborst, zoals Cesare Lombroso meent, zal een kwestie van perspectief blijken te zijn.

Locatie: Huize Lydia
Tijd: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Kosten: € 5,00 p.p

wie reeds als Vriend van Oud-Zuid € 10,00 voor het lidmaatschap heeft betaald in 2019, betaalt
€ 5,00. Gaarne aanmelden op hjcras@gmail.com en vooruit betalen op bankrekening
NL90 INGB 0004935991 t.n.v. H.J.C. Ras o.v.v. Casablanca.

HIER AANMELDEN


zondag 26 mei – 11.00 uur Wandeling langs de “Amsterdamse School” met Frans Klein Start OBA, Roelof Hartplein.

Wie Amsterdamse School zegt, denkt aan de Spaarndammerbuurt (Museum ’t Schip) en de P.L. Takstraat als centrum van Nieuw-Zuid architectuur. Maar Oud-Zuid speelt een belangrijke rol in de ontwikkelingsgeschiedenis van deze architectuur. Het architectenbureau van
Eduard Cuypers (neef van Pierre), op de hoek van Jan Luykenstraat en Stadhouderskade, leidde de latere architecten van het Scheepvaarthuis (Van der Meij, de Klerk en Kramer) op. Het Hillehuis, het eerste complex van woningen achter een lange gevel, al eerder (1911-1912) gebouwd door Michel de Klerk, met reeds kernmerken van de Amsterdamse School, staat aan het Johannes Vermeerplein/Gabriël Metsustraat 22-34. En het blad “Wendingen”, waarin de architect Gratama voor het eerst de naam “Amsterdamse School” suggereerde was gevestigd aan de Vossiusstraat. Allemaal Oud-Zuid dus!

Frans Klein studeerde in 2000 af op werk van de architect H.P. Berlage. F.K. heeft tijdens zijn studie kunstgeschiedenis zich ook verdiept in de Amsterdamse School, met name de siersmeedkunst.
Kosten: € 5,00. Wie reeds als Vriend van Oud-Zuid € 10,00 heeft voorgeschoten kan gebruik maken van de reductieregeling. Gaarne aanmelden op hjcras@gmail.com en vooruit betalen op bankrekening
NL90 INGB 0004935991 t.n.v. H.J.C. Ras o.v.v. 26 mei.
HIER AANMELDEN


27 oktober 2019 – Viering Verjaardag van Amsterdam

Kosten: nog niet bekend, Vrienden krijgen reductie.
HIER AANMELDEN 
De vereniging organiseert regelmatig diverse excursies in Oud Zuid.
MEER ACTIVITEITEN 
De vereniging heeft voor haar voortbestaan uw financiële steun nodig.
WORDT NU VRIEND 
Bent u geïnteresseerd om de gratis Nieuwsbrief te krijgen?
MELD U ZICH NU AAN